PWV

PWV betekent Pulse Wave Velocity

Met PWV van Vasant kunnen hart- en vaatziekten in een vroegtijdig stadium worden ontdekt. Op deze manier kan er een op maat gemaakt behandel en zorgplan worden opgesteld voor u als patiënt. Binnen onze mobiele praktijk hebben we de beschikking over de vereiste geavanceerde apparatuur om een PWV meting uit te kunnen voeren. Ook de vaatstijfheid wordt hierbij gemeten.

Bij Vasant staan we dan ook graag voor u klaar als u een Pulse Wave Velocity of PWV meting wilt laten uitvoeren. Uiteraard komen we daarvoor graag op locatie. Onze bloedvaten zijn van groot belang voor een gezond en vitaal lichaam. Dat geldt zeker als het aankomt op de grote slagaders in ons lichaam. Hierbij kunt u denken aan de halsslagader of de aorta. De snelheid waarmee de bloeddrukgolf zich door de vaten verplaatst is van groot belang om te kunnen bepalen of u risico loopt op hart- en vaatziekten.

Aan de hand van een PWV meting kan dit snel en effectief gemeten worden. Ook verkalking van de aderen kan op deze manier in een vroegtijdig stadium worden ontdekt. Vervolgens kunnen de juiste maatregelen genomen worden om gezond te kunnen blijven. Hierbij kunt u denken aan het hanteren van een verantwoord en gezond eet- en leefpatroon.

PWV meting door Vasant

Bij Vasant staan we graag voor u klaar als u een Pulse Wave Velocity meting wilt laten verrichten. Deze techniek maakt deel uit van het CVRM. Deze afkorting staat voor Cardio Vasculair Risico Management. Dit zorgt ervoor dat eventuele afwijkingen aan het hart of de vaten in een vroeg stadium kunnen worden ontdekt en op de juiste manier kunnen worden behandeld. Daarbij hanteren we uiteraard ook de Nederlandse richtlijnen – NHG Hypertensie.

Zo kan een te hoge en ongezonde bloeddruk effectief opgespoord worden. Bij Vasant komen we daarvoor graag op locatie. Onze mobiele apparatuur draagt op deze manier bij aan het verkrijgen van de juiste eerstelijnszorg zonder dat daarbij tijdverlies optreedt. Onze metingen en behandelingen kunnen eventueel ook in samenspraak met de huisarts worden verstrekt. Of dat nu gaat om een PWV meting of een controle aangaande CVRM. Het is van groot belang dat hart- en vaatziekten vroeg ontdekt worden.

PWV

Zo kan er direct gestart worden met een effectief zorgplan waardoor ernstige klachten kunnen worden voorkomen. Natuurlijk mag u daarbij een professionele en persoonlijke ondersteuning verwachten. Binnen Vasant hebben we de beschikking over geavanceerde apparatuur, maar natuurlijk ook over de juiste kennis en expertise. Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer wilt weten over onze PWV meting aan huis.