Over mij

Hoe gaan wij te werk

Vasant is een ambulante kliniek die zich richt op de verbetering van de cardiovasculaire zorg binnen de eerste lijn.

Het is ons doel de mogelijkheden van de huisarts aan te vullen met geavanceerde technieken en expertise die vooral vroeg in het traject van hart- en vaatziekten effectief zijn.

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken hebben wij gekozen voor een mobiele kliniek. Dit houdt in dat wij met onze apparatuur naar de huisartspraktijk komen om onze aanvullende metingen te verrichten. Dit is voor onze klanten bekend terrein en geeft ons de mogelijkheid direct en effectief aanpassingen in de behandeling met de huisarts en de praktijkondersteuning te bespreken. Daarnaast is relevante informatie op locatie voor ons beschikbaar, zodat het contact met de klant tot een aangenaam minimum beperkt kan worden.

Op basis van de gegevens van de huisarts en onze eigen analyse bespreken wij met u en de huisarts de beste behandelingsstrategie. Met onze methode wordt overbehandeling gereduceerd en indien nodig ziekenhuisbehandeling eerder ingezet.

Voor de huisarts

Momenteel zijn wij werkzaam in de regio Rotterdam en werken wij samen met de afdeling vasculaire farmacologie van het Erasmus Medisch Centrum. Gezien onze mobiliteit gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden, mocht uw huisartsenpraktijk in een andere regio gevestigd zijn.

Notificatie!

Momenteel worden geen nieuwe patiënten aangenomen in verband met nieuwe vergoedingsonderhandelingen met diverse zorgverzekeraars.

Over mij

Arnold Birkenhäger heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Antwerpen. Aan het Erasmus MC heeft hij onderzoek gedaan naar ambulante 24-uurs bloeddrukmeting (ABPM) en naar vaatwandstijfheid. Tijdens deze periode heeft hij zich bekwaamd in diverse technieken, waaronder PWV en centrale bloeddrukmeting, die het cardiovasculair risicomanagement binnen de eerste lijn kunnen verbeteren. Deze technieken zijn hoofdzakelijk beschikbaar in het academische ziekenhuis, terwijl ze juist van nut zijn voor mensen die daar nog helemaal niet naartoe hoeven. Arnold heeft besloten daar iets aan te doen. Met zijn achtergrond is hij daar de juiste persoon voor. Als arts is hij aardig en vaardig. Hij kan de resultaten goed aan u uitleggen, waardoor u meer inzicht krijgt in de toestand van uw vaten. Bij een patiënttevredenheidsonderzoek in 2017 behaalde hij een 8,8.